top of page

Leveringen aan huis of bij jouw organisatie

Volg jouw bestelling op de voet

Bij The Workspace Company begrijpen we het belang van een vlotte levering voor een positieve klantbeleving. Onze ervaren logistieke structuur staat klaar om jouw multimedia (smartphones, tablets, enz.) en home office meubilair moeiteloos bij je thuis te bezorgen.
 

Vanaf het moment van bestelling tot aan de deur van jouw huis, houden we je volledig op de hoogte. Notificaties over de voortgang van jouw levering worden regelmatig verstuurd, zodat je precies weet wanneer je jouw producten kunt verwachten.
 

Voor onze home office meubelen plannen we persoonlijk een geschikte leveringsdatum met jou in, zodat het perfect aansluit op jouw agenda. Voor de kleinere pakketten bieden we je de vrijheid om zelf de leveringsdatum te kiezen, voor ultiem gemak.
 

Ons toegewijde leveringsteam werkt samen met betrouwbare partners om jouw bestelling met de grootste zorg te behandelen. Jouw tevredenheid is onze prioriteit en we staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden.
 

Bij The Workspace Company kan je rekenen op een soepele en transparante levering, waarbij we ervoor zorgen dat je volledig op de hoogte blijft en in controle bent. We kijken ernaar uit om je hoogwaardige multimedia en home office meubelen te leveren, rechtstreeks aan jouw voordeur.

Je volgt eenvoudig je bestellingen en leveringen online op.
Kleine pakketten worden snel geleverd

Snelle en flexibele leveringen voor kleinere pakketten

Bij The Workspace Company begrijpen we dat flexibiliteit essentieel is bij het ontvangen van kleinere pakketten. Daarom geven we u de volledige controle! Met onze leveringsservice voor kleinere pakketten kunt u zelf eenvoudig uw gewenste leveringsdatum kiezen. Wij houden u op de hoogte van het verzendproces, zodat u precies weet wanneer uw multimedia en home office meubilair onderweg zijn. Eenvoudig, handig en zorgeloos winkelen bij ons.

Grote pakketten worden veilig en verzorgd geleverd

Met zorg geleverd wanneer het jou past

Bij The Workspace Company streven we naar een hoog niveau van klantenservice, zelfs bij de levering van grotere meubelstukken. Onze ervaren logistieke structuur zorgt voor een vlotte levering die past bij uw planning. We nemen persoonlijk contact met u op om een geschikte leveringsdatum voor uw multimedia- en home office meubelen af te spreken. Zo garanderen we een zorgvuldige en probleemloze levering, waarbij uw tevredenheid voorop staat.

Veel gestelde vragen over onze leveringen

Q: Hoe langt duurt het om de producten te leveren?

A: Gemiddeld bedraagt de levertijd 3-5 werkdagen, afhankelijk van het product en de beschikbaarheid. We streven ernaar om de bestellingen zo snel mogelijk te leveren.

We bieden thuislevering voor de bestellingen van medewerkers. Onze logistieke partners zorgen voor een veilige en tijdige levering.

Q: Zijn er kosten verbonden aan de levering?

A: Nee. We leveren de producten altijd gratis tot bij jouw thuis. 

Q: Hoe kan ik de levering van mijn bestelling opvolgen?

A: Je wordt steeds via mail op de hoogte gebracht van updates betreffende jouw levering. Daarnaast kan je jouw bestelling ook volgen via een handige track & trace.​

Q: Kan ik mijn leverdatum nog wijzigen?

A: Ja! Voor grotere pakketten contacteren we je telefonisch om een passend moment af te spreken. Hier kies je zelf een geschikt moment. Voor kleinere pakketten kan je via onze track & trace altijd een later moment kiezen die je beter past.

Q: Wat gebeurt er als een bestelling beschadigd of defect aankomt?

A: Als een bestelling beschadigd of defect aankomt, neem dan direct contact met ons op. We zullen het probleem oplossen en een vervangend product regelen indien nodig.

bottom of page